งานวิจัยที่นำไปใช้ประโยชน์

Development of cooked rice in a retort pouch

Partner: K.C. Rungruang Rice Mill Co., Ltd., Khon Khaen Province

About research: This project was initiated based on the demand for new product development by K.C. Rungruang Rice Mill Co., Ltd., which is a large manufacturer and exporter of jasmine rice in the Northeast, and is located in Khon Kaen. Presently, the company produces up to 800 tons of rice per day with a rice quality adjusting facility of a capacity of 500 tons per day. The company’s products are available in leading department stores, such as Tesco Lotus and Tops as well as other stores nationwide, and leading superstores in other countries. The company has the concept to develop shelf-stable ready-to-eat cooked rice in order to add value to the rice and to offer an alternative product for consumers. This project yields the optimum conditions to prepare the rice and produce four types of shelf-stable ready-to-eat cooked rice (Jasmine 105 rice, Jasmine 105 brown rice, fragrant red rice and fragrant black rice). The products can last for up to 1 year without refrigeration.

Chula is the place to discover one’s true individuality and the years I spent here were most enjoyable.

Rossukhon Kongket Alumni, Faculty of Communication Arts, Chulalongkorn University

This website uses cookies to personalize content, provide the best user experience, and improve Chula website services.

Privacy Preferences

ท่านสามารถเลือกการตั้งค่าคุกกี้โดยเปิด/ปิด คุกกี้ในแต่ละประเภทได้ตามความต้องการ ยกเว้น คุกกี้ที่จำเป็น

Accept All
Manage Consent Preferences
  • คุกกี้ที่จำเป็น
    Always Active

    ประเภทของคุกกี้ที่มีความจำเป็นสำหรับการทำงานของเว็บไซต์ เพื่อให้คุณสามารถใช้เว็บไซต์ได้อย่างเป็นปกติ ท่านไม่สามารถปิดการทำงานของคุกกี้นี้ในระบบเว็บไซต์ของเราได้

  • คุกกี้เพื่อการวิเคราะห์

    คุกกี้ประเภทนี้จะทำการเก็บข้อมูลพฤติกรรมการใช้งานเว็บไซต์ของคุณ โดยมีจุดประสงค์คือนำข้อมูลมาวิเคราะห์เพื่อปรับปรุงและพัฒนาเว็บไซต์ให้มีคุณภาพ และสร้างประสบการณ์ที่ดีกับผู้ใช้งาน เพื่อให้เกิดประโยชน์สูงสุด หากท่านไม่ยินยอมให้เราใช้คุกกี้นี้ เราอาจไม่สามารถวัดผลเพื่อการปรับปรุงและพัฒนาเว็บไซต์ให้ดีขึ้นได้
    Cookies Details

Save