รู้จักจุฬาฯ
การบริหาร
อัตลักษณ์มหาวิทยาลัย
Green University
Sustainability
ติดต่อจุฬาฯ
บริจาคให้จุฬาฯ
หลักสูตร
การสมัครเข้าศึกษา
หน่วยงานการศึกษา
บริการนิสิต
บริการวิชาการ
บริการทางการแพทย์
บริการตรวจวิเคราะห์คุณภาพ
สารสนเทศและการสื่อสาร
พื้นที่สร้างสรรค์
ข่าวสารและความเคลื่อนไหว
วารสารจุฬาฯ
สาระความรู้
Duration
Chulalongkorn University
+66 2218 5515 – 16, 18chaleeda.b@chula.ac.th
The Master of Science program in Food Science and Technology (International Program) offered by the Department of Food Technology, Faculty of Science, was established in 2009. The program is open for Thais and non-Thai residents. The curriculum is aimed at giving students advanced practical skills and comprehensive knowledge in food processing, food research, and development, as well as food quality control and safety. The courses are taught in English. The program is a minimum of 2 years.
The Master of Science program in Food Science and Technology (International Program) has received accreditation from the EQAS’ European Quality Assurance in Food Science and Technology accredited by the ISEKI-Food Foundation since February 2019.
Our student body consists of students from around the World. Our graduates successfully pursue their careers in food science and technology both in Thailand and internationally. Our students can take advantage of exchange programs with several international universities. For example, they may apply for a student exchange program (1 semester) at the University of Teramo, Italy. We also have collaboration with the University of Tokyo, Tokyo University of Fisheries, University of Nottingham, University of Massachusetts, University of Alberta, Reading University, Massey University, University of Georgia, University of Teramo, Technical University of Munich, Gifu University and University of New South Wales.
Our academic staff are graduates from well-known universities in Food Science and Technology from around the World and are still maintaining contacts with those universities for research collaboration, student exchanges, internships as well as double degree programs.
Our Department of Food Technology has a strong working relationship with other departments and faculties at Chulalongkorn University. Students will have access to modern technologies and equipment. We also have our own Food Pilot Plant of students to practice and do research at Saraburi Province. Our Food Research and Testing Laboratory (FTRL) is ISO/IEC 17025 certified.
The Communication Management program is designed to provide intellectual and Our graduates work in local and international food industry, or governmental organizations dealing with international trading or law for the food industry.
1. Applicants must hold a Bachelor of Science in Food Technology or related fields. For other related degree holders, an approval from the Academic Program Subcommittee is required. Students completing their eligible degrees in the last semester can also apply.
2. Applicants from areas other than Food Technology or Food Science or Food Science and Technology must enroll in the basic food technology subjects (Food Processing, Food Microbiology, and Food Chemistry) that the department’s Graduate Program Administration Committee will consider for each particular student.
All documents should be sent to the secretariat of the program.
The committee of M.Sc. in Food Science and Technology will consider the application and documents and accept them as M.Sc. candidates. The names of selected students will be posted on the website of Chulalongkorn University’s Graduate Department and students will be notified by the secretariat of the M.Sc. Program.
Candidates who live overseas can scan all the documents and send them to Assoc. Prof. Dr. Chaleeda Borompichaichartkul at chaleeda.b@chula.ac.thFor details and updated information, please visit our admission page here.
254 Phayathai Road, Pathumwan, Bangkok 10330 Thailand
Tel+66 2218 5515 – 16, 18
Emailchaleeda.b@chula.ac.th
Websitehttp://foodtech.sc.chula.ac.th/
จุฬาฯ มีลักษณะของความเป็นพี่น้อง ความอบอุ่น เป็นสังคมที่อยากอนุรักษ์ไว้ ศาสตราจารย์ เภสัชกรหญิง ดร.พรอนงค์ อร่ามวิทย์ คณะเภสัชศาสตร์ จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
จุฬาฯ มีลักษณะของความเป็นพี่น้อง ความอบอุ่น เป็นสังคมที่อยากอนุรักษ์ไว้
ศาสตราจารย์ เภสัชกรหญิง ดร.พรอนงค์ อร่ามวิทย์ คณะเภสัชศาสตร์ จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
เว็บไซต์นี้ใช้คุกกี้ เพื่อมอบประสบการณ์การใช้งานที่ดีให้กับท่าน และเพื่อพัฒนาคุณภาพการให้บริการเว็บไซต์ที่ตรงต่อความต้องการของท่านมากยิ่งขึ้น ท่านสามารถทราบรายละเอียดเกี่ยวกับคุกกี้ได้ที่ นโยบายการคุ้มครองข้อมูลส่วนบุคคล และท่านสามารถจัดการความเป็นส่วนตัวของคุณได้เองโดยคลิกที่ ตั้งค่า
ท่านสามารถเลือกการตั้งค่าคุกกี้โดยเปิด/ปิด คุกกี้ในแต่ละประเภทได้ตามความต้องการ ยกเว้น คุกกี้ที่จำเป็น
ประเภทของคุกกี้ที่มีความจำเป็นสำหรับการทำงานของเว็บไซต์ เพื่อให้ท่านสามารถใช้เว็บไซต์ได้อย่างเป็นปกติ ท่านไม่สามารถปิดการทำงานของคุกกี้นี้ในระบบเว็บไซต์ของเราได้
คุกกี้ประเภทนี้จะทำการเก็บข้อมูลพฤติกรรมการใช้งานเว็บไซต์ของท่าน โดยมีจุดประสงค์คือนำข้อมูลมาวิเคราะห์เพื่อปรับปรุงและพัฒนาเว็บไซต์ให้มีคุณภาพ และสร้างประสบการณ์ที่ดีกับผู้ใช้งาน เพื่อให้เกิดประโยชน์สูงสุด หากท่านไม่ยินยอมให้เราใช้คุกกี้นี้ เราอาจไม่สามารถวัดผลเพื่อการปรับปรุงและพัฒนาเว็บไซต์ให้ดีขึ้นได้ รายละเอียดคุกกี้